JosienVanBoxtel.nl

Atelier

Ik schilder graag en al tientallen jaren. Zoals zo velen ben ik gestart bij een plaatselijke schilderclub  en heb later gekozen voor de school voor realistische en romantische schilderkunst in Veldhoven.

Mijn werk lijkt op het eerste gezicht nogal verschillend. Het bestaat ook uit verschillende materialen maar als U goed kijkt is zelfs het fijne werk grof. Als ik eerlijk ben gaat mijn hart uit naar groot formaat werk, maar in verband met ruimtegebrek is het noodzakelijk om kleinere  werken te maken. Als troost ben ik het als een uitdaging gaan zien, wat het uiteindelijk ook blijkt te zijn.

Het is een uitdaging  om dingen uit te proberen. Dat wil niet zeggen dat ik iets nieuws uit vind. Door de eeuwen heen zijn de mooiste werken gemaakt die ik zeker niet kan evenaren, maar ik doe mijn best om op mijn manier die technieken uit te proberen.

Ik werk veel in opdracht. Bij voorkeur portretten. Zelf vind ik dat dit mijn sterke kant is. De mensen die ik portretteer  wil ik graag persoonlijk ontmoeten maar ik werk dan aan de hand van foto’s.

Schilderen is een uitdaging. Ik houd daar van.

Schilderen is veel alleen werken. Ook daar houd ik van.

Schilderen is ook contact d.m.v. het werk. Houd van mensen. Het mijmeren over het werk.

Schilderen is nooit helemaal tevreden zijn. De kunst is om toch op tijd te stoppen.

Ik zal het altijd blijven doen, ik kan niet zonder.

Verjaardagskalender

De eerste in eigen atelier ontworpen verjaardagskalender is nu te koop. Hij kost €9,95 en is rechtstreeks bij mij te bestellen (+ € 1,76 porto). Neem daarvoor, bij voorkeur via email, contact met mij op.

Van iedere verkochte kalender gaat een euro naar de stichting Vrienden van Namibië. De stichting Vrienden van Namibië is een initiatief van Kees de Leeuw en Wim Westerhout

www.vriendenvannamibie.com

In het portfolio kunt u de kalender bekijken.